Witrikdag 2016

Uitnodiging Witrikdag 2016lgogo de witrik

Zaterdag 28 mei

Geachte Witrikliefhebber,

Ook dit jaar weer organiseert de Stichting de Witrik haar jaarlijkse Witrikdag. Graag verwelkomen wij u vanaf 10.00 uur in zaal “de Beleving”, Winkelweg 61, 3896 LH  Zeewolde.

In de ochtend houden we de algemene vergadering en hebben we als gastspreker Marleen Felius. Zij is internationaal bekend vanwege haar schitterende koeienportretten en is onlangs gepromoveerd aan de Universiteit van Utrecht met haar proefschrift “Over runderrassen – Geschiedenis, indeling en behoud.” Zij zal ons vertellen wat er naar aanleiding van de koeien in haar leven is gebeurd, haar kunst, haar reizen en boekillustraties en ook de opdrachten die ze kreeg. Het belooft een mooie ochtend te worden.

Na de lunch ca. 13.15 uur vertrekken we naar de Keyenberghoeve, Priempad 1, Zeewolde. Jeroen van Maanen laat ons zijn bedrijf en zijn 160 koppige melkveestapel zien. Deze gepassioneerde veehouder fokt en melkt op geheel eigen wijze een sterke en duurzame veestapel, Naast de Witrikken treffen we ook Jerseys en Holsteinkoeien in zijn stal. Jeroen gebruikt het aAa systeem voor stierkeuze en schuwt het gebruik van oudere, bewezen stieren niet.

Tegen 15.30 zullen we Jeroen van Maanen bedanken voor zijn gastvrijheid en zullen we de Witrikdag 2016 afsluiten.

Wij heten u allen alvast van harte welkom op 28 mei en rekenen op een massale opkomst! Om de lunch en de locatie te vbekostigen vragen we u een eigen bijdrage van € 15.00, deze bijdrage kan op de dag zelf worden betaald.

In verband met de lunch en de locatie vragen wij u om u vóór 20 mei op te geven bij Barend Wouters, telefonisch 06.12.96.11.71 of per email hoeveoudmeerveld@hotmail.com

Het bestuur van de Stichting de Witrik

Download hier de uitnodiging in pdf