35-jarig Jubileum

Jubileumjaar 1982-2017 35 jaar Vereniging Het Groninger Paard

In 2017 viert de Vereniging het 35-jarig jubileum. Dit betekend dat er gedurende het hele jaar diverse activiteiten worden georganiseerd.

In januari werd een gezellige nieuwjaarsborrel georganiseerd op Landgoed de Ploeg in Wenum-Wiesel, waar geproost werd op de vereniging. Hier werd ook de Sponsoractie (s)Teun gelanceerd, om alle extra activiteiten te kunnen bekostigen.

Op 8 april vond de Dag van het Groninger Paard plaats, waar verschillende clinics konden worden verreden, zowel onder het zadel als aangespannen. Deze gezellige dag op Landgoed Oosterheerdt in Leek was een groot succes!

 

Daarnaast was er een rit in het Lauwermeergebied. Door het hele land waren Groningers aanwezig op paardevenementen. Fantastische promotie!!

Juli en augustus stonden in het teken van de keuringen. In verband met het jubileum werd de Nationale Keuring in de provincie Groningen georganiseerd, waar ten slotte de wortels van het Groninger Paard liggen. Vele mooie Groninger merries en veulens zijn gekeurd en op alle keuringen was een gezellig sfeertje, kenmerkend voor de Vereniging.

Op 28 augustus was de Vereniging met een groot aantal combinaties aanwezig bij ‘t Peerdespul in de stad Groningen. Dit oudste concours hippique van Nederland wordt elk jaar tijdens het Groningens Ontzet georganiseerd en dit jaar waren wij welkom voor een demonstratie. Op de Vismarkt werd een showkeuring gehouden en ‘s middags ging een fantastische groep Groninger paarden door de baan, zowel aangespannen als onder het zadel.

Voor de rest van het jaar staat er nog een strandrit op het programma. Daarnaast is er natuurlijk de Wipkartocht en ook zal het Groninger Paard aanwezig zijn op Horse Event. Houd voor deze activiteiten de website en Facebook in de gaten!