Dag van de Lakenvelder

De dag van de Lakenvelder: zaterdag 2 september 2017

Bent u geïnteresseerd in bijzondere genetica? Wilt u ook weten wat nu echt bijzonder koeien zijn? En wilt u dieren zien die zeldzamer zijn dan de tijger en de panda? Kom dan op zaterdag 2 september naar de Dag van de Lakenvelder. Op drie locaties in Nederland bent u van harte welkom om te komen ‘Lakenvelderen’ en u te laten voorlichten over dit bijzondere ras.

Het was een turbulent jaar voor de Lakenvelder. Door regelgeving die verdere intensivering van de rundveehouderij bevordert, kwam dit zeer zeldzame dubbeldoel ras in moeilijk vaarwater. Door massale inzet van vrijwilligers heeft met de schade beperkt weten te houden, al is er wel veel waardevolle en zeldzame genetica verloren gegaan. De dubbeldoel Lakenvelder die al eeuwen in Nederland voorkomt, kan niet mee in het vanuit de overheid oplegde intensieve systeem. De regelgeving voor 2018 lijkt ook desastreus uit te vallen voor dit levend Nederlands erfgoed. Het is daarom wellicht één van de laatste kansen om deze bijzondere ‘kasteel en parkrunderen’ in levende lijve te zien. Laat u zich deze kans niet ontnemen en komt allen naar de volgende drie adressen:

Jack de Wilt

Sint Odrastraat 26

5335LL te Alem (gld)

Tel: 06-50464318

jackdewilt@hotmail.com

 

Lakenvelder fokkerij de Sonnehoeve

Familie Sonneveld

Rijksstraatweg 115

2629 JE Delft

06-21167718

Lakenvelders@hotmail.com

www.sonnehoeve.nl

Op deze dag krijgt ‘De Sonnehoeve’ tevens het schildje ‘erkend fokcentrum’ uitgereikt door de Stichting Zeldzame Huisdierrassen.

 

De Pothaar

Pothaarsweg 8
7437 SE Bathmen

www.depothaar.nl

info@depothaar.nl
(0573) 22 13 25
(06) 16 59 19 11

 

 Ieder Lid van de VLR die mee wil doen, zowel in Nederland als daarbuiten, is van harte welkom. Daarom: Wilt u op zaterdag 2 september 2017 uw dieren laten zien en uw bedrijf open stellen, u kunt zich nog aanmelden!!!

Neem een fototoestel mee en maak prachtige opmames.

Gemaakte foto’s graag digitaal opsturen naar de redactie van het blad ‘DE LAKENVELDER’ d.m.v. de.lakenvelder@gmail.com

Voor informatie omtrent publiciteit van de “DAG van de LAKENVELDER” neem dan contact op met : Reurt BOELEMA, tel. 06-11380931 of per e-mail reurt.boelema@gmail.com

Voor informatie omtrent de organisatie van de “DAG van de LAKENVELDER” neem dan contact op met : Jan MAAT, tel. 0 650 208 969 of per e-mail de.lakenvelder@gmail.com