De Vereniging

In de jaren ’90 van de vorige eeuw zijn de MRIJ studieverenigingen Zuid en Oost opgericht. In die tijd werd het , na een zeer succesvolle periode in de jaren ’80, stil rond het MRIJ-rund.
De NRS stapte stapte zelfs bij de fokwaardeschatting van de stieren af van de MRIJ-standaard, zodat het ras op termijn afgeschreven leek. Tijd voor ACTIE.

Sinds die tijd bestaan er twee studieverenigingen “Zuid” en “Oost” die vandaag de dag regelmatig overleggen en samenwerken.
Door regelmatig overleg met CRV en de successen van de huidige MRIJ-veestapel steeds weer onder de aandacht te brengen van collega veehouders is de belangstelling voor het ras weer meer aan het worden. Dit is af te lezen aan het aantal inseminaties per jaar.