20 december 2016 | Kippenpostzegels

Tkippenrassenvelien verschillende Nederlandse kippenrassen sieren binnenkort tal van brieven en kaarten in Nederland. PostNL presenteert in de Barneveldse Veluwehal eind dit jaar een
speciaal postzegelvel met de verschillende kippenrassen, waaronder ook de Kraaikop en de Nederlandse Uilebaard. Twee van de drie rassen van onze speciaalclub.  Verder de Barnevelder, het Fries Hoen, het Hollands Kuifhoen, de Hollandse Kriel, de Lakenvelder, het Noord-Hollandse Hoen, het Twents Hoen en de Welsumer. Elke kip is, in een eivorm, afgebeeld in een karakteristieke houding, met de kop gekeerd naar de kip op de postzegel ertegenover. De achtergrond bestaat uit een detailfoto van het verendek van het kippenras, ook wel de kleurslag genoemd. Daarnaast is op een foto een veertje van de kip te zien.

 

Elke kip is afgebeeld in een karakteristieke houding, met de kop gekeerd naar de kip op de postzegel ertegenover. De achtergrond bestaat uit een detailfoto van het verendek van het desbetreffende kippenras (de kleurslag) met daarnaast een foto van een veertje van de kip.

De postzegels zijn ontworpen door Ingmar en Carla Birza van Birza Design. Ook werden zij hierbij ondersteund door keurmeester en kippengoeroe Ad Boks, die jarenlang bestuurslid is geweest van de Stichting Zeldzame Huisdierrassen.

 

Citroen Uilebaardhaan Zwartbonte Kraaikophaan
Citroen Uilebaardhaan Zwartbonte Kraaikophaan
Ga naar het Nieuwsoverzicht