Over ons

                               ”BRABANTS GEZELLIGSTE BEESTENBOEL”

Op een mooi plekje in Brabant, vlakbij natuurgebied de Peel wonen wij, Mark en Astrid Welten, op boerderij De Eikenhof sinds 2009. Omdat wij allebei natuur- en dierenliefhebber zijn, is dit voor ons en onze dieren een gigantisch mooie plek om te wonen. Op ons erf hebben wij hobbymatig voornamelijk oud-Hollandse dierenrassen wonen,  ook een paar dierenrassen die daar niet onder vallen, maar daarom zeker niet minder leuk zijn.

Toen we hier kwamen wonen wisten we zeker dat we weer landgeiten wilden, omdat we die  in het verleden een paar gehad hebben. Door de Nederlandse landgeit zijn we ook in aanraking gekomen met Stichting Zeldzame Huisdierrassen. De Nederlandse landgeit behoort tot één van de zeldzame huisdierrassen. We willen graag meehelpen aan het in stand houden van bepaalde rassen en andere mensen mee laten genieten met onze beestenboel.

Begrazen in de Peel
Naast onze fokgroep geiten, hebben we ook een aantal bokken, die voor begrazing in natuurgebieden zorgen en als dekbok ingezet kunnen worden.

Daarnaast heeft Mark nog een hobby; handmatig klompen maken.Dus ook een demonstratie klompen maken met de hand, kan in een bezoekje ingepast worden.
En met haar horeca verleden staat Astrid graag in de keuken, dus ook voor een lekkere lunch of baksel ben je bij haar aan het goede adres. Kortom,veel te beleven, veel werk en heel veel plezier!