Zeldzame Rassen PORTAAL

introtekst

Welkom op het portaal van zeldzame rassen.nl. Via dit portaal worden de websites weergegeven van de fokkerijorganisaties en van centra met zeldzame huisdierrassen die gebruik maken van het content management system, aangeboden door Stichting Zeldzame Huisdierrassen. Een overzicht van álle Nederlandse zeldzame landbouwrassen en hun verenigingen vind u op www.szh.nl

Fokkerij organisaties

portaalafbeelding

De Blaarkop is een oud Nederlands dubbeldoel runderras dat al in de Middeleeuwen beschreven werd. Van oudsher komt het voornamelijk voor in de provincie Groningen en de Rijnstreek tussen Utrecht en Leiden.

portaalafbeelding

De “zwartbles” Het schaap voor de fokker en liefhebber De “zwartbles-fokkersgroep” is 1 januari 1995 opgericht en erkend als fokkerij-organisatie voor zwartblesschapen.

portaalafbeelding

Stichting ‘De Witrik’ is opgericht in 2002 en wil de kleurslagen witrik, blauwe, vale en baggerbont in stand houden.

portaalafbeelding

De parmantige Nederlandse sabelpoten hebben een rijke been- en voetbevedering, dat aansluitend een mooi voetstukje vormt. Enkele honderden jaren geleden werd er al over de sabels van dit ras geschreven.

portaalafbeelding

De Vereniging Lakenvelder Runderen (VLR) is opgericht in 1997 en stelt zich ten doel het Lakenvelder runderras in Nederland en daarbuiten in stand te houden.

portaalafbeelding

Betrouwbaar, nuchter en veelzijdig: dat is het Groninger paard! De vereniging zet zich in voor het behoud van dit bijzondere ras.

portaalafbeelding

De B.K.U.-club is een rasvereniging waarvan belangstellenden en hobbyfokkers van de oud-Nederlandse hoenderrassen Brabanter, Kraaikop en Nederlandse Uilebaard lid zijn.

portaalafbeelding

Deze website is in het leven geroepen ten behoeve van het behoud van ons oorspronkelijke Nederlandse landvarken.

portaalafbeelding

Welkom op de website van de Lotharingerclub. De raskonijnen hobby leeft en is volop in beweging en dat is ook het geval met de Lotharingerclub.

portaalafbeelding

In 1980 is de Groninger Meeuwen Club op gericht met als doelstelling het in stand houden en veredelen van het hoenderras “De Groninger Meeuw”, zowel groot als kriel.

Partners

portaalafbeelding

Boerderij de Eikenhof heeft een erkend fokcentrum met de naam 'De Peelrand'. Hier zetten zij zich in voor de Nederlandse landgeit.

portaalafbeelding

Welkom op de website van de Velpse Pluimvee- en Sierduivenvereniging: “Het Nuthoen”.