Nationale Keuring

Events > 2019 > augustus > Nationale Keuring

About this event:

Created by groningerbeheer

HJC Manege, Hoofdweg 51 C Tolbert

Tolbert, 31 augustus 2019Vereniging Het Groninger paard organiseert op zaterdag 31 augustus 2019 de Nationale keuring (fokdag) van het Groninger paard in de HJC Manege te Tolbert Hoofdstraat 51c, 9356 AV Tolbert. Een dag die volledig in het teken staat van het inmiddels zeldzame Groninger paard. De veulens strijden om de titel veulenkampioen en één van de paarden wordt uitgeroepen tot nationaal kampioen Groninger paard. In totaal komen 25 paarden in actie. De nationale keuring is de kroon op het keuringsseizoen 2019. In de regionale keuringen zijn de paarden geselecteerd voor een afvaardiging naar deze nationale keuring. Fokkers en andere belangstellenden (gebruikers) kunnen een goed inzicht krijgen in wat de fokkerij van de Vereniging Het Groninger paard te bieden heeft.
Er zijn veel ontwikkelingen geweest de afgelopen jaren, maar één ding is gelukkig nog steeds hetzelfde, het betrouwbare en mooie Groninger paard. In een tijd waarin veel temperamentvolle paarden voor de absolute spring- en dressuurtop worden gefokt blijft er vraag naar een gemakkelijk te hanteren rij- en menpaard. Hoewel door de inspanningen van de liefhebbers van het Groninger paard veel is bereikt, heeft het ras nog steeds de status ‘bedreigd’. De Vereniging is blij dat er steeds meer vraag is naar het Groninger Paard. Om aan die vraag te kunnen voldoen zal de vereniging zich inzetten om samen met de hengsten- en merriehouders het Groninger Paard als stukje levend erfgoed te behouden en de populatie daarvan te vergroten.

Annemay, dagkampioen Terschelling v. Ernst mv. Onno S. eig. Remie en Marjan Hoeve. Hoorn. foto: Anne Wies Schaap.

De keuring wordt geopend om 10.00 uur en om ongeveer 15.00 uur wordt de dagkampioen gekozen.

Programma 

08.45 uur het secretariaat is geopend
10.00 uur openingswoord voorzitter Peter Kats
10.05 uur Aanvang keuring
Rubriek 1 merrieveulens
Rubriek 2 hengstveulens

Nationaal Veulenkampioenschap 2019

Rubriek 3 Stamboekmerries 3 jaar
Rubriek 4 Stamboekmerries 4-7 jaar

12.30 uur Pauze

Rubriek 5 Stamboekmerries 8 jaar en ouder
Rubriek 6 Stermerries
Rubriek 7 Modelmerries
Rubriek 8 Stamboekruinen

Demonstratie Dekhengst Meindert

Op de Nationale keuring strijden de veulens om de titel Nationaal Veulenkampioen 2019

Nationaal kampioenschap 2019

15.00 uur Huldiging Nationaal Kampioenen 2019

Aansluitend Bruikbaarheids proef

Aansluitend Zadelrubriek

 

Terug naar de agenda