Koetsentocht Nienoord. Opgeven!!

Events > 2020 > mei > Koetsentocht Nienoord. Opgeven!!

About this event:

Created by groningerbeheer

Nienoord Leek

koetsentocht op 17 mei aanstaande. Inmiddels zijn de eerste aanmeldingen binnen.

De route (door het Westerkwartier) is inmiddels op hoofdlijnen vastgesteld. Na vertrek bij de borg Nienoord gaan we via Leek, Tolbert, Niebert en Nuis (museum ’t Rieuw en de Coendersborg (eerste stop) richting Boerakker. De afwisseling binnen het coulissen-landschap tussen natuur en bebouwing maakt het weer tot een aantrekkelijke route met tot slot een defilé op de Dam in Leek. Aansluitend uiteraard ons Koetsiersdiner.

Over dit laatste kunnen wij u nog het volgende berichten, Het “koetsiersdiner” is feitelijk een bedankje voor uw deelname. Wij hebben gemerkt dat een aantal deelnemers om wisselende redenen niet deelneemt aan het eten. Veelal gaat het dan om het niet willen achterlaten van de paarden, nog een lange rit naar huis te gaan etc. etc..  Om hieraan tegemoet te komen hebben wij het idee opgevat om bij goed weer het “koetsiersdiner” buiten te houden op het weiland  (rechts-)voor de Borg. Als hiertoe wordt besloten (kort voor de rit) zal daar ook het inspannen en uitspannen kunnen plaats hebben zodat de controle op de paarden en het materiaal dichtbij en overzichtelijk is. Bij slecht weer, waar we niet van uitgaan, blijft alles bij het oude ergo de parkeerplaats bij het infocentrum en het diner in de Borg.

 

Terug naar de agenda