Stichting Lakenvelder Vlees

SLV erkend

 

 

 

In 2010 is de Stichting Lakenvelder Vlees opgericht door enkele leden van de Vereniging Lakenvelder Runderen. Lakenvelders leveren vlees en melk van uitstekende kwaliteit. Ze kunnen op een bescheiden rantsoen in natuurweiden gehouden worden en hebben weinig ingrepen (zoals keizersnede of klauwverzorging) nodig om gemakkelijk en gezond oud te worden. Lakenvelder rundvlees is dan ook een mooi, lokaal en duurzaam product.

Met het bewaken van de kwaliteit en de raszuiverheid van het aangeboden vlees ondersteunt de Stichting de beschikbaarheid van lekker Lakenvelder vlees voor consumenten en horeca.

Het eerste project dat de Stichting Lakenvelder Vlees in 2010 heeft opgepakt is het in de markt zetten van Lakenvelder Jong Rundvlees. Een seizoensprodukt wat in het voorjaar geleverd wordt aan met name de (top)horeca. Hierbij worden stiertjes van ruim een jaar ingezet die niet geschikt zijn voor de fokkerij en als kalf bij de koe in de wei gelopen hebben.

In 2014 is een saucijzenbroodje op de markt gekomen door Smilde Bakery bij alle verkooppunten van Bakerstreet en Deli2go (o.a. Shell). Vervolgens zijn er onder andere kroketten en hamburgers gekomen. Momenteel verzorgt Kaldenberg de verwerking voor de horeca.

Verschillende Lakenvelderfokkers zijn succesvol met boerderijverkoop van Lakenveldervlees aan consumenten. Als erkend leverancier Lakenvelder Vlees werken ze samen om goed vlees direct van de boerderij beschikbaar te stellen voor consumenten. Ieder op zijn eigen manier met aandacht voor het welzijn van de dieren en het landschap.

Zo zijn wij niet alleen hoeders en beheerders zijn van het cultureel/boeren erfgoed maar ook van een stukje culinair erfgoed.

 

‘Lakenvelder Vlees” is een door de Stichting Lakenvelder Vlees wettig gedeponeerd woord- en beeldmerk. Hierdoor is het niet toegestaan om zonder toestemming van de Stichting Lakenvelder Vlees, onder de naam ‘Lakenvelder Vlees’, vlees of vleesproducten te verkopen of te verhandelen.

Voor meer informatie:

info@lakenveldervlees.nl

© Lakenvelderrund