verkooppunten

Liefhebbers van ons Oud-Hollandse ras werken vanuit passie om dit bijzondere ras in stand te houden. Ze houden en fokken Lakenvelders met aandacht voor de dieren en het landschap. Omdat niet alle dieren geschikt zijn voor de fokkerij, is er regelmatig lekker lakenvelder vlees verkrijgbaar dat u direct bij de veehouder kunt bestellen. Kijk op de landkaart en het profiel van de erkend leveranciers voor meer informatie.

Groothandel en Horeca

GrootheddeGroothedde Vaassen

Telefoon: 0578- 570 487

www.groothedde.nl

 

(Horeca) slagerijen

LebLebouilleouille, Born (Limburg)

Telefoon: 046- 485 8612

www.lebouille.eu

 

Kaldenberg

Slagerijen Kaldenberg, Herwijnen

Telefoon: 0418- 581 995

www.slagerijen-kaldenberg.nl

 

Boerderijverkoop consument

 

 

 

Klik op de landkaart voor een overzicht

van Boerderijverkooppunten.

 

 

 

 

 

 

Den Dikken Boom

Familie Vonk Noordegraaf IJsseldijk Noord 123 2935 BK Ouderkerk aan den IJssel Tel: 0180- 682 558 mail: Contact Web:www.dendikkenboom.nl

Den_Dikken_BoomIn 2010 stapte de familie Vonk Noordegraaf over van melkvee naar Lakenvelder vleesvee koeien. De keuze voor Lakenvelders komt voort uit liefde voor het natuur- en diervriendelijk boeren en de wens om een stuk cultuurhistorie van Nederland in stand gehouden. Daarnaast passen de runderen bij de monumentale boerderij. De Lakenvelders groeien op in de rust en ruimte van de Krimpenerwaard, krijgen enkel een grasrantsoen en lopen een groot gedeelte van het jaar buiten. Hierdoor is de groei traag wat de smaak van het vlees ten goede komt. Kalfjes groeien de eerste vier tot vijf maanden op bij de moeder wat extra rust en weerstand met zich meebrengt. Wij verkopen ons Lakenvelder vlees vanuit huis en via het Rotterdamse initiatief Rechtstreex. Op de boerderij zijn ook een aantal vakantiewoningen beschikbaar. Wilt u er even tussenuit dan kunt u tussen de Lakenvelders ook vakantie komen vieren!

 

 

Lakenvelderboerderij West-Friesland

Familie Schilder Driestedenweg 121, 1661 BK de Weere Tel: 0229-581955 mail: Contact Web:http://www.facebook.com/lakenvelder

Al 20 jaar fokken we Lakenvelders en proberen we dit zeldzame oud-Hollandse ras in stand te houden. We besteden veel aandacht aan ons kruidenrijke weiland dat we ook voor weidevogels aantrekkelijk maken en waarvan we voer voor de winter winnen.
In onze regio leveren we een paar keer per jaar Lakenvelder vleespakketten. Gemengde pakketten met alle delen van de koe, netjes vacuüm verpakt en diepgevroren.

 

 

 

Hoeve de Lakenvelder

Familie Vermeer Horst 26 5126 BX Gilze Tel: 0161-225642 mail: Contact Web: www.hoevedelakenvelder.nl

maillogoSinds acht jaar houden wij met veel plezier Lakenvelders bij onze thuislocatie waar we ook een vakantieboerderij beheren. Het is een mooi combinatie en ook een win-win om zoveel mogelijk mensen kennis te laten maken met deze zo bijzondere koeien. Wij fokken de Lakenvelders met veel plezier voor onszelf maar ook om het ras in stand te houden. Je kunt natuurlijk niet alle dieren aanhouden dus de beste en mooiste koeien hebben het geluk zo lang mogelijk bij ons te mogen blijven. De koeien en stiertjes die we niet zelf kunnen houden of kunnen verkopen aan een andere Lakenvelderliefhebber gaan bij ons in de thuisverkoop. Wij doen dit omdat we het jammer vinden dat dit heerlijke vlees anders in het gangbare circuit verdwijnt. Eet het Lakenvelder vlees, geniet ervan en houd zo tevens dit zeldzame ras in stand.

 

t’ Bouwhuus 

Familie de Vries

Bouwhuisweg 5

7245 VK Laren Gld

Tel: 06-52100278

mail: Contact

 

R. Dullens

Colmont 1

6367 HE Voerendaal

mail: Contact

045-575 2299

 

Sonnehoeve Familie Sonneveld
Rijksstraatweg 115 2629 JE Delft Tel: 06-21167718 mail: Contact  www.sonnehoeve.nl

Foto op volledige paginaFamilieboerderij waar al 20 jaar Lakenvelders gefokt worden. Ze lopen de hele zomer in de wei waar ook de natuurlijke dekking en geboortes plaatsvinden. In de winter staan ze in groepen op stal en krijgen ze onbeperkt hooi of kuilvoer van eigen natuurland waar ook weidevogels een kans krijgen. Helaas zijn niet alle dieren geschikt voor de fokkerij of vinden een plek in ons landschap. Een paar keer per jaar hebben we gemengde vleespakketten beschikbaar. De slager komt met zijn mobiele slagerij bij ons op het erf en daar snijden en verpakken we het vlees in gangbare porties. Direct daarna is het vlees (nog niet ingevroren) op te halen bij ons op de boerderij.

 

G. Snitselaar

Postweg 187

6741 MJ Lunteren

Tel: 0318-483517

mail: Contact

 

Hofman uw groene Vakwinkel

Munnekenweg 6

7963 PV RUINEN

Tel: 05222-471703

mail: Contact

web: www.hofmanruinen.nl

 

Familie Linker

Laan in ’t Oosten 2

1777 PD Hippolytushoef

Tel: 0227-593576

mail: Contact

 

 

Stienbarch Lakenvelders

De Stuw 14 7921 VJ Zuidwolde Tel: 0528-372276 mail: Contact

StienbarchEen groep zwarte Lakenvelders siert het uitzicht vanaf de n48 bij Zuidwolde. Het begon met 2 Lakenvelders in 1993 en is nu een grote groep van gemiddeld 35 dieren waar elk jaar zo’n 15 kalven geboren worden. In de winter staan de dieren binnen, deels in een openfront potstal. Als er dieren geslacht moeten worden, verwerkt de slager hier in de buurt ze. Het vlees wordt eerlijk verdeeld zodat u bijvoorbeeld ¼ of 1/8 krijgt. Dit is direct na het snijden op te halen bij ons op de boerderij en kunt u het zelf in de gewenste hoeveelheden verpakken en invriezen.

 

A.W.M. Den Blanken

Veneburen 3 8423 VH Makkinga Tel: 06-51582074

In 1997 heb ik 5 lakenvelders gekocht om te genieten van het mooie vredige beeld van deze dieren. Inmiddels graast er een groep van 40 dieren rond. Niet alleen thuis op de boerderij in Makkinga, maar ook op diverse andere plaatsen. Anderen kunnen er via een lease-constructie ook van genieten op hun eigen land. Met zorg fok ik Lakenvelders, maar niet alle dieren zijn goed genoeg om er verder mee te fokken. Een slagerij hier in de buurt verwerkt het vlees en vriest het in. Er zijn pakketten verkrijgbaar van ongeveer 20 kg met alle delen van het rund. Hierin zijn een paar keuzemogelijkheden, bijvoorbeeld met of zonder rollade en de keuze om worstjes te laten maken van het gehakt. Als er meerdere liefhebbers zijn voor een half pakket, is dat ook mogelijk. Ik hanteer een wachtlijst; levering gebeurt op volgorde van aanmelding. Het vlees moet bij de slager worden afgehaald.

 

 

logo-koeienvanjelleKoeien van Jelle

Jelle Hidma

Twikkelerweg 202

7547 RN Enschede

Tel: 0621805521

mail: Contact

www.koeienvanjelle.nl

 

Lakenvelder Boerderij Boterhuispolder

Fernand de Willigen Zijldijk 8 2362 AE Warmond Tel: 0621278096 e-mail: Contact web: www.boterhuispolder.nl

Boterhuispolder

Fernand de Willigen runt samen met zijn zoon Niek een fokkerij van Lakenvelder runderen in Warmond. De dieren staan van april tot oktober in de weides rondom de boerderij en in winter in een ligboxenstal. Het ruwvoer komt van eigen land. De kalveren blijven de eerste vijf maanden bij de koe.
Ons eerlijke en duurzame Lakenvelder vlees is te koop in de boerderijwinkel, elke zaterdag van 13 tot 17 uur geopend. We staan regelmatig op streekmarkten en werken samen met dichtbijgelegen zuivelboerderijen om onze goede streekproducten aan te bieden. Voor groepen kan een rondleiding of arrangement geboekt worden en u kunt bij ons terecht als u een lokatie zoekt voor een bijeenkomst of feest.

 

VOF Rundveebedrijf Hulsman

Deventerweg 5 7734 PL Vilsteren Tel: 06-52527442 mail: Contact

Langs de Vecht bij Landgoed Vilsteren grazen zo’n 40-50 Lakenvelders. Op zondag maak ik graag een praatje met geïnteresseerde fietsers en wandelaars die voorbij komen. Al 15 jaar fok ik deze mooie dieren van dit goede en sterke oud-Hollandse ras. Op bestelling zijn diepgevroren pakketten verkrijgbaar Met verschillende delen van de koe, verpakt in pakketjes voor 2 personen. Elke 3e zaterdag van de maand staan we op de streekmarkt van het Landgoed met ons Lakenvelder Vlees. Op ons bedrijf staan ook jonge stieren voor de landelijke horeca projecten.

 

Wolfs Lakenvelder

2e Barlagerweg 21 9591 TT Onstwedde mail: Contact

Wij zijn een gemend bedrijf met zowel gangbare als natuurlijke akkerbouw, in combinatie met onze Lakenvelder veestapel. Onze Lakenvelders grazen het grootste gedeelte van het jaar in het gehucht Ter Wupping, bij het dorp Onstwedde, in de wei. Natuurlijke weilanden met veel verschillende grassen en kruiden. De kalfjes blijven ongeveer 5 -6 maanden bij de moeder.

De stieren en de Lakenvelders zonder stamboekwaardig laken, verkopen we als Lakenvelder Rundvleespakket. Het pakket bevat allerlei vleessoorten in verhouding tot wat er een Lakenvelder zit , bijvoorbeeld stoofvlees, gehakt, biefstuk, worstjes, runderlappen etc. Wij werken met een intekenlijst, er wordt een Lakenvelder geslacht als alle pakketten verkocht zijn. Voor aanmelding kunt u een email sturen, of even bellen!Van ons krijgt u dan bericht wanneer het diepgevroren vleespakket kan worden afgehaald.

 

Dhr. W. Pot

Veenhof 5

9461 TG Gieten

Tel: 06-27500293

mail: Contact

 

Dhr. J. Zanting

Meppelerweg 34

7921 VR Zuidwolde

Tel: 0528372912 / 0613373212

mal: Contact

web: www.zanting.eu